Animáció Díjak Hírek

Magyar animációs díj az Annecy Fesztiválon

annecySzombaton este magyar animációs filmet is díjaztak az Annecy Filmfesztiválon. A zsűri díját Dávid Balkon című animációs rövidfilmje nyerte el.

A rendezvényen, amelyet világ legrangosabb nemzetközi animációs filmfesztiváljának tartanak, két további film is versenyzett Magyarországról: Andrasev Nadjától A nyalintás nesze című alkotás, illetve Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér filmje,  Candide – Otthon, édes otthon címmel.

 

A Budapesti Metropolitan Egyetemen tanuló, 24 éves Dell’Edera Dávid munkája a diplomafilmek szekciójában vett részt Annecy-ben. A  számítógépes technikával készült hatperces rövidfilm szinopszisa a fesztivál weboldalán: “Mindenki azt csinál, amit akar. Ebben a filmben az emberek nem biztosak abban, hogy mit akarnak.” A film helyszíne egy lakótelep, ahol az itt élők mindennapi életébe pillanthatunk bele egy forró nyári napon, mígnem egy váratlan esemény kizökkenti őket.

Az utóbbi időkben több magyar animációs film ért el jelentős sikereket; Bucsi Réka, Tóth Luca és Kreif Zsuzsanna nevei az Oscar-díj és a cannes-i filmfesztivál díjaira esélyes alkotókként merültek fel korábban.

(Forrás: NMHH Facebook )

 

 

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress