Ajánlók Animáció

Fesztiváldíjas animációs film a karácsonyi szünetben

 

 

Az Uránia Filmszínházban premier előtt, december 27-én délelőtt vetítik a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard díjával méltatott animációs filmet, melyet az Oscar-díjas holland animációs filmkészítő és illusztrátor, Michael Dudok De Wit rendezett.

A vörös teknős című,  különleges, látványos film egyszerű történetre épül, és szinte teljesen mentes a dialógusoktól. Egy hosszú hajú férfit látunk, aki egy elhagyatott sziget partjára vetődik. Megpróbál elmenekülni innen: tutajt ácsol, ám valahányszor a vízre ereszti azt, elsüllyeszti egy titokzatos, vörös teknős. Aztán a hullámok partra vetnek egy lányt is. Családot alapítanak, kisfiuk lesz, s így együtt néznek szembe a rájuk leselkedő veszélyekkel, mert bár a sziget maga a paradicsom, néha beköszönt például egy-egy szökőár.

A film elkészítésében a japán Studio Ghibli segédkezett, a producer pedig francia: mindhárom nemzet animációs hagyománya megjelenik a csodás képekkel teli filmben. A filmnek magyar vonatkozása is van, hiszen a kecskeméti rajzfilmstúdiókban készült el több mint a fele az anyagnak.

A filmet hat éves kortól ajánlják – lenyűgöző és tartalmas családi mozinak ígérkezik.

vorosteknos2

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress