Események Hírek

JÖN: 2. Gyermek- és Ifjúsági Könyvek Szemléje

szemle1A Magyar Gyermekirodalmi Intézet évek óta ad áttekintést az elmúlt évben megjelent gyermek- és ifjúsági könyvekről.

Tavaly, hagyományteremtő céllal, a DEÁK17 Galériával közösen indítottuk útjára a Gyermek- és Ifjúsági Könyvek Szemléjét, azt a rendezvényt, amelynek nyitóestjén, 2017. január 24-én, délután 3 órától a DEÁK17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában szakmai beszélgetésen vitatjuk meg az elmúlt év könyveit, majd a legjobb 50, ezen belül pedig a legjobb 25 könyv alkotói, fordítói, kiadói vehetnek át oklevelet.

Vajon milyen éve volt a hazai gyermek- és ifjúsági könyvkiadásnak? Milyen tendenciák rajzolódnak ki, mely szerzők, mely kötetek, mely témák emelkednek ki a tavalyi könyvtermésből? Vannak-e fehér foltok továbbra is, és melyek azok? Milyen előrejelzések várhatóak 2017-re a gyerekkönyvek kínálatában? – A Magyar Gyermekirodalmi Intézet 2016-ban is áttekintette a megjelenő köteteket, és a gyermek- és ifjúsági irodalommal és illusztrációval foglalkozó különböző szakterületekről érkező zsűritagokkal értékelik az évet.
Ez alkalommal is elkészült a gyermek- és ifjúsági könyvek TOP 50-es, azon belül pedig a TOP 25-ös listája, melynek célja, hogy a gyermekirodalom iránt érdeklődőknek izgalmas, friss, sokszínű, minőségi kiadványokra hívja fel a figyelmét.
Az eseményen a részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Regisztráció: mgyintezet@gmail.com

Az esemény és a kiállítás helyszíne: DEÁK17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, Budapest V., Deák Ferenc utca 17. 1. emelet.

A Facebook-eseményhez itt csatlakozhatsz. Az esemény leírását folyamatosan frissítjük!

Köszönjük a DEÁK17 Galériának, hogy lehetőséget ad arra, hogy január 28-ig az érdeklődők megtekinthessék, kézbe vehessék a köteteket a helyszínen.

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress