Hírek

Jótékonysági kezdeményezések a Könyvajándék Napon

 

rokus_konyvcsere2

Közeledik a Könyvajándék Nap, ezúttal két remek kezdeményezést ajánlunk mindenki figyelmébe erre a napra.

Bizonyára sokan hallottak arról, hogy január 9-én a Kovászna megyei Kommandó településen leégett a Horn Gábor Általános Iskola jelentős része, és vele együtt megsemmisült az iskola könyvtára is.

Szerencsére úgy tűnik, hogy jelentős költséggel, de sikerül újjáépíteni az iskolát, a helyiek kérésére viszont több adománygyűjtés is szerveződött: a könyvtár és az iskola számára kértek jó állapotú köteteket a gyerekeknek.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet is szeretne bekapcsolódni a gyűjtésbe, ezért aki tudja könyvadományokkal támogatni a kezdeményezést, vegye fel a kapcsolatot velünk az mgyintezet@gmail.com emailcímen.

Intézetünk két osztályba látogat el idén: egy elsős és egy negyedikes osztály számára viszünk gyerekkönyveket!

A Mesedoktorok kezdeményezése olyan jelenségre hívja fel a figyelmet, amivel akkor szembesülünk, amikor gyermekünk kórházba kerül… Ők ugyanis a kórházak gyermekosztályai számára gyűjtenek könyveket. Iskolai osztályok, óvodai csoportok gyűjthetnek és adományozhatnak könyveket, a legsikeresebb osztályok és csoportok számára osztálykirándulást ad ajándékba a kampányt meghirdető Mátrix Alapítvány.

Emellett iskolai osztályokat keresünk fel meglepetés könyvekkel, és az sem lehetetlen, hogy néhány könyvünk vándorútra kel, és orvosi várótermekben, játszóházakban, játszótereken, iskolák környékén keresik meg új gazdájukat…

A Facebookon #konyvajandeknap hashteggel várjuk mindenki beszámolóját arról, hogyan ünnepelték meg február 14-én a gyerekek és könyvek barátságát!

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress