Események

Kreativitás az oktatásban

Tanároknak, szülőknek, tanulóknak

A Frankofón Fesztivál keretében, a Francia Intézet és a Wallonie-Bruxelles International közös szervezésében Philippe Brasseur tart előadást « Kreativitás az oktatásban » címmel.

A rendezvény időpontja és helyszíne : 2017. március 24. 18.00 óra Francia Intézet Színházterem (200 fő) Az előadás francia nyelvű, magyar szinkrontolmácsolással.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket az alábbi címen várjuk : h.antal@inst-france.hu

Egy mai fiatal átlagosan 13 különböző mesterséget fog gyakorolni tanulmányai befejeztével… és ezeknek a mesterségeknek a 65%-a még nem is létezik! Ezzel a minden eddiginél nyitottabb jövővel szemben a leghasznosabb fegyverünk a kreativitás lehet: nem csak a rugalmas változtatás, hanem annak a képessége is, hogy el tudjuk képzelni és meg tudjuk találni a saját utunkat az életben.
Philippe Brasseur rengeteg humorral és példával tárja elénk a kreatív gondolkodás mechanizmusait, a tanulással való kapcsolatát és a valódi kreatív pedagógia kulcsait, amelyek éppúgy alkalmazhatóak az iskolában (az összes iskolai tantárgyban), mint a hétköznapi életben.

Philippe Brasseur meggyőződése, hogy a kreativitás veleszületett képességünk. Közönségének valódi élményben lesz része a konferencia során, ahol megfelelő – (Vagy inkább szemtelen?) – módon mutatja meg, hogy a kreatív gondolkodás képessége a tanulás mozgatórugója – még 2017-ben is.

maxresdefault

Előadó: Philippe BRASSEUR (Brüsszel, 1964), önmagát «ötletgyárosnak» vallja. Kreativitásra szakosodott tanácsadóként és képzésvezetőként a mentális rugalmasság fejlesztésére törekszik, vállalati és iskolai környezetben egyaránt. 2002 óta számos oktató vett részt a képzésein, amelyek a kreativitást helyezik a tanulás középpontjába. Emellett számos kreativitásfejlesztő könyv szerzője és illusztrátora is (például Eurêk’Art !, a zsenialitás kézikönyve). Weboldal: www.philippebrasseur.be

Comments are closed.

Powered by: Wordpress