Díjak Hírek

Anup a világ idei 200 legjobb gyerekkönyve között

Bodonyi Panni Vajda Éva meséjéhez, az Anup és a csodálatos tűzhely című meséjéhez készült illusztrációit nevezte (a könyvet a Móra Kiadó adta ki)

Minden évben a Müncheni Gyerekkönyvtár 200 kiemelkedően jó könyvet választ ki a nemzetközi könyvkiadásból, amelyeket aztán röviden bemutat angol nyelvű katalógusában. Olyan könyveket választanak ki, amelyek nemzetközi figyelemre is számot tarthatnak, mivel a szöveg és az illusztráció innovatív értékeket hordoz, vagy egyetemes emberi értékekre hívja fel a figyelmet. Ezek a könyvek kapják meg a White Raven díjat.

Ebben az évben Magyarországról a Móra kiadásában megjelent Anup és a csodálatos tűzhely című kötetet választották ki.

vajdaeva

Vajda Éva dedikálja az Anup és a csodálatos tűzhely című könyvét a Móra kiadó standján a 2017-es budapesti könyvfesztiválon

A díj honlapján a rövid tartalomismertetés után így írnak az alkotókról, Vajda Éva íróról és Bodonyi Panni illusztrátorról: ” Az alkotók a gyerekmunka és a szegénység témáját tisztán és direkt módon ábrázolják, a képek, amelyeket használnak, nem érzelemtől túlfűtöttek: láttatnak, de nem ítélkeznek. Anup története először egy applikációként lett kifejlesztve, amely az illusztrátor Bodonyi Panni diplomamunkája volt a Dán Dizájniskolában. Szerencsére megjelent képeskönyv formájában is. 2016-ban Magyarországon pedig a legjobb 25 gyerekkönyv közé válogatták.”

Gratulálunk az alkotóknak, Vajda Éva írónak, Bodonyi Panni illusztrátornak és a Móra könyvkiadónak. Mi pedig ígérjük, hogy idén év végén is nagy figyelemmel fogjuk értékelni a legjobb 25 és 50 könyvet.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress