Nemzetközi Könyvajándék Nap

Készüljünk együtt a Könyvajándék Napra!

konyvajandek

Február 14-én idén is, immár hatodik alkalommal, meg szeretnénk ünnepelni a Könyvajándék Napot. Ez az a nap, amikor mindenkit arra buzdítunk: adjon egy könyvet ajándékba egy gyereknek! És emellett természetesen számos más könyvajándékkal.vetélkedővel, könyvkeresővel lehet kedveskedni, ahogyan erre számos örömteli példa volt az elmúlt években…

Idén a Magyar Gyermekirodalmi Intézet a budapesti 12. kerületi Virányosi Közösségi Házzal együttműködve népszerűsíti a Könyvajándék Nap üzenetét.

Február 3-tól 14-ig ezen a helyszínen ajándékba adható, jó állapotú, nem rég megjelent gyerekkönyveket gyűjtünk. Az összegyűlt adományokat a beregszászi Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének juttatjuk el. Ha van olyan könyved otthon, amelynek az olvasása Neked is nagy élményt okozott, és úgy gondolod, hogy egy másik gyerek is szívesen olvasná, hozd el a Virányosi Közösségi Házba! Tegyél bele könyvjelzőt, amin rövid ajánlást, üzenetet is írhatsz a könyv következő olvasójának; megírhatod, neked miért tetszett ez a könyv.

Nyitóeseményként február 3-án, szombaton délután 4 órától pedig gyerekkönyv-szerzők, költők, írók, illusztrátorok részvételével izgalmas vetélkedőt szervezünk 6-12 éves gyerekeknek a Virányosi Közösségi Házban. Alkossatok csoportot (5-6 fős csoportokat várunk), nevezzetek, játsszatok és nyerjetek értékes ajándékokat ezen az izgalmas délutánon!

Nevezés és regisztráció február 1-ig az mgyintezet@gmail.com emailcímen.

Ne feledjétek: hozzatok egy ajándékkönyvet magatokkal!

bookgiving2018

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress