Illusztrátorok, írók, hírességek – mint példul Axel Scheffler, Quentin Blake, Jacqueline Wilson, Emma Thompson, Ian McEwan – csatlakoztak Anthony Browne díjnyertes illusztrátor kezdeményezéséhez, melynek lényege, hogy a gyerekek kreativitását a rajzolás eszközeivel fejlessze. A játékot interneten keresztül is lehet játszani, a jótékonysági célból megjelentetett kiadványban pedig a hírességek alkotásai láthatók. Az eredeti műveket egy aukció keretében lehet megvásárolni.

A játék lényege, hogy egy előre kitalált formát hogyan lehet tovább rajzolni a fantázia segítségével. Ebben a galériában az alkotások láthatók: http://www.booktrust.org.uk/show/gallery/The-Shape-Game-Gallery

A játék honlapja: http://www.booktime.org.uk/show/flash_pages/Families/Games/Shape-game

A témához kapcsolódik, hogy június elején módomban állt meglátogatni a Tatabányai Beszédhibás Gyermekekért Közalapítvány Logopédiai Óvodáját, ahol Feketéné Mikonya Hajnalka és Horváthné Csapucha Klára bemutatta, hogyan foglalkoznak a gyerekkel különböző rajzeszközök segítségével. Az óvodában tizenöt, verbális funkciójában sérült gyermek komplex óvodai, logopédiai, gyógypedagógiai nevelését és oktatását végzik játékos keretek között. Az óvodába folyó munkáról hamarosan a Csodaceruza oldalain is beszámolunk.

Az alábbi képeken a gyerekek rajzai láthatók: