A Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ 2011-ben is meghirdeti olvasásnépszerűsítő vetélkedőjét! A vetélkedő célja, hogy minél többen kapcsolódjanak olvasási felhíváshoz és ismerkedjenek meg a mai magyar gyermekirodalom jeles képviselőivel és alkotásaikkal — és egyben az önművelés igényének kibontakoztatása, valamint az együttműködésen alapuló közös tevékenység.

A vetélkedő témája a mai magyar gyermekirodalom, időtartama 2011. január 4-től június 3-ig és három korcsoport számára hirdetjük:

  • 3-4. osztályos tanulók;
  • 5-6. osztályos tanulók vagy más iskolatípus ennek megfelelő korosztálya és
  • 7-8. osztályos tanulók vagy más iskolatípus ennek megfelelő korosztálya.

Tudnivalók a jelentkezéshez és részvételhez

A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A vetélkedő négy írásos fordulóból és egy szóbeli döntőből áll. Az első feladatlap – mely egyben jelentkezés is – a honlapunkról (www.mclib.hu) tölthető le 2011. január 4-től (l. jelen cikk végén). A következő feladatlapok havonta érhetők el, a kérdések az általunk megadott ajánló listán szereplő szerzők műveihez kapcsolódnak. A beküldési határidőket mindig a feladatlapokon közöljük. A megoldások pontszámai összeadódnak — a négy fordulót sikeresen teljesítő csapatok jutnak be a szóbeli döntőbe.

A kitöltött feladatlapokat online, vagy személyesen lehet eljuttatni a Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ tagkönyvtáraiba.

Az eredményesen szereplő csapatok tárgyjutalomban részesülnek, a legsikeresebb 10 csapat jutalma pedig egyhetes balatoni táborozás Szigligeten!

Letölthető anyagok

A letölthető dokumentumok PDF formátumúak, megtekintésükhöz/nyomtatásukhoz (ha nincs a gépén telepítve) használja például az ingyenes Foxit Reader programot!