Hírek

Adatbázis készül a múzeumpedagógiai szolgáltatásokról

A múzeumok aktuális pedagógiai foglalkozásairól készít központi információs tárat a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK). Az adatbázis célja, hogy mindenki számára könnyen és gyorsan elérhető legyen a friss múzeumpedagógiai kínálat.

A szentendrei Skanzen egyik igazgatóságaként működő képzési központot az Emberi Erőforrások Minisztériuma oktatási és kulturális államtitkársága közösen kereste meg azzal a céllal, hogy alakítson ki egy olyan adatbázist, amelynek segítségével a tanárok gyorsan és egyszerűen juthatnak hozzá az egyes intézmények friss múzeumpedagógiai kínálatához – mondta el az MTI-nek Káldy Mária igazgató.
Az új információs tár a Múzeumok Mindenkinek Program keretében megvalósult Országos Múzeumpedagógiai Adatbázis folytatása, a 2010-ben létrehozott gyűjtemény megyékre és a fővárosra lebontva ismerteti a múzeumok állandó, valamint időszaki kiállításaihoz kapcsolódó foglalkozásokat.
Jelenleg is zajlik a felmérés, az új információs gyűjtemény először a MOKK honlapján, majd a munka befejeztével egy internetes adatbázisban lesz elérhető, az adatokat havonta aktualizálják.
A friss információk eljuttatása azért is kiemelten fontos, mert az elmúlt években a múzeumok jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, amelyek eredményeként ma már rendkívül színes és gazdag a pedagógiai programok kínálata – emelte ki Káldy Mária.  (MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Powered by: Wordpress