Minden hónapban két alkalommal – szombaton – Csodaceruza klub a Millenárison!
Szeretettel várunk mindenkit olvasó-rajzolós kuckónkban, ahol kedvedre olvashatsz, rajzolhatsz, böngészhetsz. Bemutatjuk a legújabb gyerekkönyveket, és ajándékokkal is kedveskedünk.  Legközelebbi időpontok: február 12. és február 19.

A Millenáris programja február 12-én:

Maszkabálba készül minden
Aprócska és nagyobbacska,
Ki mulatni sokat szeret,
Oda tart, most ha lehet.
Húzza itt a Kolompos is,
Húzza itt a Fakutya is,
Szoknya perdül,
Csizma koppan,
Sok móka és kacagás,
Maskarádés felvonulás.
Aki eljön, meg nem bánja
Jót mulat az is, ki nem maskurás!

Házigazda: Lukácsházi Győző

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható. A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely
Farsangi álarcok, maskurák, jelmezek készítése, farsangi fánksütés

11.00–16.00 Rosta Endre – maszkfaragó, népi iparművész kiállítása
Rosta Endre varázslatos kiállítása a busómaszkfaragás rejtelmeibe kalauzol el bennünket.
„A Busójárás Mohács messze földön híres és ismert látványos farsangja, karneválja, a maga nemében a világon egyedülálló. A mohácsi busójárást 2009 szeptemberétől az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségének részeként tartja számon.”

10.30 Farsangi mulatság a Fakutya zenekarral – Táncos-énekes mulatság nem csak apróknak
Immár több mint tíz év telt el azóta, hogy a Fakutya moldvai muzsikát játszik gyermekeknek – illetve felnőtteknek. Két felnőtt- és egy gyermeklemezzel, rengeteg gyermektáncházzal és koncerttel a hátuk mögött – néhány év szünet után – újra a Millenáris Parkban várják a táncos lábú gyermekeket, valamint szüleiket.

11.30–12.00, 13.00–13.30 és 14.30–15.00 Farsangi játékok
„Sárdó gyűjön, hozzon meleget!
Micsodai meleget? Nyári meleget.”
Farsangi népszokások: maszkos alakoskodás, táncmulatság, farsangi köszöntések, csúfolások
Apró Színház

12.00 Babszem Jankó Gyermekszínház: Farsangoló legényfogó
Itt a farsang, áll a bál… De még milyen csuda bál! Ahol csak úgy rophatja az ember lánya, illegetheti magát a legények előtt, abban a csinos ruhájában. Igen ám! Csakhogy a munka tengernyi, illene előtte elvégezni, s arról ne is beszéljünk, hogy nem illendő üres kézzel érkezni!
Zsuska és Terka szomszédok, és természetesen egymás ellentétei. Nem csoda, hogy csipkelődésükből számos kacagtató helyzet származik. Abban viszont tökéletesen egyetértenek, hogy ha hamar nekilátnak a munkának, ráadásul még segítséget is kerítenek maguk mellé, akkor időben elkészülnek – majd jöhet a mulatozás. És ki lehet a legmegfelelőbb segítség?
Természetesen a gyerekek!
A népi dalokkal, illetve játékkal fűszerezett előadás révén a közönség a falusi élet közepébe csöppen, ahol játékosan megismerkedhet a népszokásokkal úgy, hogy az előadás aktív résztvevőjévé válik.

13.30 A maskarások felvonulása és megmérettetése
Jelmezverseny a jelmezben érkezőknek, valamint a helyszínen alkotott jelmezek készítőinek

16.00 Kolompos táncház
Havi rendszerességgel mulathatnak kicsik is, nagyok is a Kolompos együttes muzsikájára. Várunk szeretettel a totyogni tudó kicsiktől kezdve a nagymamákig, nagypapákig mindenkit! Elröpül a közös, egyórás mulatság, miközben hagyományainkat – a régi muzsikákat, táncokat és falubéli szokásainkat – sem hagyjuk feledésbe merülni.