Események Hírek

Kányádi Sándor-est

LITERÁRIUM – KORTÁRS ÍRÓK A MÜPÁBAN
KÁNYÁDI SÁNDOR-EST

2012. szeptember 24. 20:00 – 22:00
Üvegterem

Sorozatszerkesztő: Keresztury Tibor
Közreműködik: Selmeczi György
Műsorvezető-háziasszony: Winkler Nóra
Rendező: Novák Eszter

 

2012 januárjától a Művészetek Palotájában a kortárs magyar irodalom is otthonra lelt. A Literárium már az első szezonban komoly hírnevet vívott ki magának: mai irodalmunk egyik kitüntetett, reprezentatív színhelye lett. Közkedvelt, telt házas estjei a második évadban is sokak által ismert, népszerű szerzőket mutatnak be a már megszokott rendhagyó formában, számos meglepetést is tartogatva. A korábbi állandó zenei közreműködők helyett mostantól mindig az irodalmár vendéghez „szabott” zenész vendégek emelik a műsor színvonalát.
A szeptemberi est vendégét, Kányádi Sándort aligha kell a hagyományos értelemben bemutatni. A magyar anyanyelvű olvasóközönség egyik kedvenc költőjéről van szó, akinek szerepe és művészete túlmutat klikkeken, irányzatokon, átível nemzedékeken, korosztályokon, országhatárokon. Lebilincselő személyiség. Nagy idők tanúja. Élő klasszikus, közben maga a megtestesült természetesség. Varázslatos mesemondó, eleven anekdotakincs. Aki hallotta már Sándor bácsit verset mondani vagy egyszerűen mesélni, úgy istenigazából, amikor már bemelegedett, egy ideig aligha kerül ki az élmény hatása alól. A közönség egész biztosan egy sokáig emlékezetes tanúja és résztvevője lesz. Ehhez minden bizonnyal nagyban hozzájárul majd az erdélyi jó barát, a zeneszerzőként és karmesterként egyaránt jól ismert Selmeczi György is.

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

Jegyárak: 2300 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Powered by: Wordpress