2011. február 19., szombat, 10.00

Bábszínházi előadás, Ringató, Pacsmagolda, játszóház és még sok más érdekesség. A program 0-3 éves korosztálynak ajánlott.
A Csodaceruza is jelen lesz. Az olvasókuckóban lehet olvasni,  rajzolni. Az anyukák pedig megismerkedhetnek a legfrissebb gyerekkönyvekkel.

10.00–14.00 Kabóca Házikó – egy hely: kicsikre hangolva

Találkozás a színekkel és a formákkal, a közös játszás öröme a szülőkkel, továbbá a felfedező tanulás lehetősége. Izgalmas, kreatív játékok a legkisebbeknek: mágnestáblás játékok, óriásmérleg, horgásztó, kavicsválogató játék, építőjátékok, gombos készlet, gabonaórák.

10.00–14.00 Pacsmagolda
Játékos, kreatív, képességfejlesztő foglalkozások – a legkisebbeknek.
Lesz rajzolás, festés, pacsmagolás és gyurmázás.

Vendégül látjuk a Beli Buba Babahordozókendő Iskolát, amelynek munkatársai segítséget nyújtanak a hordozókendő használatával kapcsolatban. A nap során több alkalommal is bepillantást nyerhetnek a Helen Doron Early English játékos angolóráiba, amelyek már egészen három hónapos kortól ajánlottak.
Kipróbálható a Huple, amely egy mozgás- és koordinációfejlesztő, kreatív eszköz. A Huple a gyermekkori fejlődést végigkísérve ad lehetőséget az örömteli képességek kibontakoztatására, a későbbi tanulási zavarra utaló tünetek korai felismerésére, valamint a sikeres mozgásélmények megszerzésére. Szakképzett terapeutáik szaktanácsadással is készülnek.

10.00–10.30 és 11.00–11.30 Ringató
Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Kisgyermekkori zenei nevelés

10.30, 11.45, 13.00 Kabóca Bábszínház – Theater De Spiegel: Ha Dede
Zenés tárgyjáték – babaszínházi előadás 1-3 éves gyermekeknek

Mi történik, ha egy kocka gömbökkel barátkozik? Hogyan találkoznak, hogyan ismerik meg egymást? A gömböknek például kerek ajtajú a házuk, de hol lépjen be ezen egy kocka? Sok a nehézség, de a kocka lépésről lépésre beilleszkedik a gömbök közé, és a kockák világa is befogadja a gömböket. A kezdeti különbségek halványodnak, sőt, szinte már észre sem lehet venni, mi volt előbb, a kocka vagy a gömb…
A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel (Belgium) együttműködésében valósul meg az előadás, amelyben gömbökkel és kockákkal játszunk – Kiss Erzsi különleges, folyamatosan inspiráló zenéjével-énekével kísérve.

Rendező: Karel Van Ransbeeck  | Látvány: Karel Van Ransbeeck és a Kabóca Bábszínház alkotói  | Díszlet, kellékek, bábok: Bodó Katalin, Benkő Krisztina, Raf Cammaer, Kerekes Péter  | Zene: Kiss Erzsi | Játsszák: Kiss Erzsi, Futó Ákos

A Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel közös produkciója.
Az előadás a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával jött létre.
A Theater De Spiegel a Flamand Állam támogatásában részesül.
A férőhelyek korlátozottak.

10.30, 11.45, 12.15 Mozgolódó: mozgásos képességfejlesztő drámajáték sok-sok zenével, 2-4 éves korig
„Lassan jár a szürke ló, fárasztó, fárasztó a barna ló, tripp és trapp kicsit gyorsabb, kicsit gyorsabb, fekete paripa szaladgál, szaladgál, fekete paripa hopp, nagyot ugrik és megáll.”

A foglalkozások félórásak. A férőhelyek korlátozottak.
Vezeti: Bisztricsány Linda – Apró Színház