Események

Tűzkeresztség

tabukiterouttuzkereszt.indd

A Móra Kiadó ismét egy tabu témával foglalkozik a népszerű sorozat keretében, most a bandaháborúk, erőszak, drog témakörben várják a fiatal látogatókat. Január 18-án, pénteken 13 órától a rendhagyó osztályfőnöki órán Dóka Péter tart előadást.

Helyszín: a régi Kino mozi (1137 Budapest, Szent István krt. 16.)

Film: KŐKEMÉNY (16)
Nagyot fordul a világ a 15 éves Michael Polischkával, amikor az anyját az utcára teszi gazdag szeretője. Egy pillanat alatt a város egyik lerobbant és legveszélyesebb kerületében találják magukat. A fiatal kamasz életét az új iskola is megkeseríti. A fiú drogfutárként kezdi el keresni a kenyerét, s végre úgy érzi, hogy az életnek napos oldala is van. Ám amikor az egyik üzlet balul üt ki, kénytelen szembenézni a valósággal.

Könyv: TŰZKERESZTSÉG
Frédéric bandája és a telepi fiúk folyton háborúznak . Sakál és Kobra úgy gondolja, eljött az idő a nagy dobásra, hogy minden jöttment megtudja, hol a helye. Frédéric egy különös telefonhívás miatt nem tud a bandával tartani, s a brutális akció alatt Andalúzia felé robog egy vonaton. Ősei földjén találkozik a valódi ellenséggel, az életére rátelepedett fantomokkal, a dühvel és félelemmel, amelyet apja halála óta érez. Itt, a Guadalquivir folyó torkolatánál az eszmék, amelyekben eddig hitt, már egészen távolinak tűnnek.

Előadó: Dóka Péter 1974-ben született Budapesten. Magyar-német szakos diplomát szerzett. 1998 és 2002 között a Népszabadság egyik filmkritikusa volt. Novellákat egyetemista kora óta ír. Megjelent regényei: Az ellopott zsiráf, Hogyan lettem médiasztár?, Betyárvilág

Bővebben: http://www.mora.hu/hirek/2013/01/11/tabu_program_kino

 

Vélemény, hozzászólás?

Powered by: Wordpress