Kisiskolásoknak szóló helyismereti könyvet adtak ki a romániai Nagyváradon. Az én városom, Nagyvárad című kötet játékos feladatokkal és olvasmányokkal mutatja be az alsó tagozatos gyermekeknek a partiumi várost.

Az oktatási segédanyag szerzői, Kecse Gabriella és Tunyogi Katalin tanítónők a Krónika című romániai napilapnak nyilatkozva elmondták, hogy a váradi magyar elemisták közül máris mintegy 250-en tanulnak ebből, és csaknem ugyanennyien a könyv már korábban megjelent első kötetéből, amely első osztályosoknak szól.
Az én városom, Nagyvárad című munkafüzet illeszkedik a romániai tanügyi törvény előírásaihoz, amely szerint a tanórák ötödének választható tantárgynak kell lennie. A kötet a helytörténet nevű választható tantárgy segédkönyve.
Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes szerint nagyon fontos, hogy ezeket az órákat hasznosan ki tudják tölteni. A kötetet azért nem lehet tankönyvnek nevezni, mert más helyismereti és helytörténeti iskolai könyvhöz hasonlóan nincs benne a romániai országos tantervben.
A helytörténet oktatásának pedagógiai módszertanát éppen az egyik szerző, Kecse Gabriella dolgozta ki másfél évvel ezelőtt.
A új, Nagyváradról szóló könyvből a bihari megyeszékhely jellegzetes épületeit, híres szülötteit, illetve történelmének legfontosabb momentumait ismerhetik meg a 8–10 évesek. A legtöbb feladat „terepmunkához” kötött. Arra épít, hogy a kisdiákok valóban meglátogatják a tanult helyszíneket.
A helytörténeti-helyismereti munkafüzet a Bihar megyei önkormányzat pályázatán elnyert összegnek köszönhetően ingyen kerül a gyerekek kezébe. (MTI)