A Nebuló Alapítvány szeretettel meghívja Önt a Játékegyetem pályázatának népszerűsítése céljából megrendezésre kerülő „Társasjáték- pedagógia a tehetséggondozásban és a tanórákon” című előadásra és kerekasztal beszélgetésre. A pályázat célja az iskolák játékpedagógiai tevékenységét felkarolni és elősegíteni, hogy a gyerekek játékok segítségével, motiváltan fejlesszék készségeiket és szociális képességeiket.
A kezdeményezésünket támogatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a pályázat fővédnöke Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A játék fejleszti a készségeket, és a tanulás során is fontos egyéni képességeket. Az iskola falai között azonban egyre kevesebb figyelmet kap ez a társas, illetve egyéni tevékenység – pedig a játékok bevonására építő pedagógia megoldást jelenthet minden gyerek oktatási-nevelési tevékenységében, a készségfejlesztésben és a tehetséggondozásban egyaránt. Szeretnénk, ha egyre több magyar iskolában játszanának a gyerekek és tanítóik.

  •  Fontosnak tartja, hogy diákjai motiváltak legyenek a tanulásban?
  •  Szeretné, ha összetartóbb, kiegyensúlyozottabb osztályközösségek lennének az iskolájában?
  •  Nyitott az értékes szakmai képzésekre?

Ismerje meg a játékpedagógia lehetőségeit magyar játékpedagógus és játékfejlesztő szakemberek segítségével!  Az előadásra várjuk a játékpedagógiával foglalkozó szakembereket, pedagógusokat, a tehetséggondozás iránt elkötelezett iskolaigazgatókat, valamint a nevelési tanácsadók szakembereit.

Az előadás és kerekasztal beszélgetés előadói:

Aczél Zoltán játékkutató és játékfejlesztő, valamint Jesztl József tehetséggondozó szociálpedagógus és játékismeret oktató

Helyszín: Apáczai Kiadó Székháza, 1085 Budapest, József krt. 63.
Időpont: 2011. november 23, 15.00-18.00 óra

Program:

15.00-15.45    Érkezés, és készségfejlesztő játék bemutató
15.45-16.15:   Aczél Zoltán: Mit keres a játék az iskolában? A társasjáték-pedagógia elmélete és gyakorlata.

16.15-16.45:    Jesztl József:   Milyen készségeket lehet társasjátékokkal fejleszteni, és hogyan? Példák és módszerek a játékpedagógia alkalmazására.
17.00-18.00:   Kerekasztal beszélgetés: A Játék a tehetséggondozásban és az oktatásban.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi címen jelezze: sajto@nebuloalapitvany.hu

A játékegyetemről itt olvashat bővebben:
http://nebuloalapitvany.hu