November 8-tól  17.15 órától a Cartoon Network műsorán
A Turner Broadcasting ma mutatja be a hazai közönségnek első európai gyártású animációs sorozatát, a Gumball csodálatos világát, amely rövid idő alatt elsöprő sikert aratott az Egyesült Államokban a gyerekeknek szánt idősávban vetített sorozatok között, és amely elnyerte a legjobb televíziós produkciónak járó fődíjat az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

A sorozattal azonban nemcsak a képernyőn találkozhatnak a nézők; a bemutató alkalmából országszerte kültéri plakátok és járműreklámok hirdetik a Watterson család érkezését. A két főszereplő: Gumball, a virgonc kék fejű macska, és legjobb barátja, a lábakat növesztett aranyhal, Darwin pedig ’személyesen’ is feltűnt ma Budapest utcáin – vidám pillanatokat szerezve ezzel a járókelőknek.

A két jóbarát először is ellátogatott a Duna-partra, hogy megvizsgálja: aranyhal tartásra megfelelő-e a folyó vizének minősége.

Ezt követően a Parlamentbe vették az irányt, hogy tájékozódjanak a legújabb családjogi törvénykezésről; szilárd meggyőződésük ugyanis, hogy a Watterson családban nem mindig érvényesülnek maradéktalanul a gyerekek jogai.

A Gumball csodálatos világáról:

A Gumball csodálatos világa animációs komédia egy átlagos család, a Watterson família hihetetlen elmore-i kalandjairól és kihívásokkal teli mindennapjairól szól. A legtöbb családhoz hasonlóan Wattersonéknál is zajlik az élet! Richard, a nagyra nőtt rózsaszín nyúl otthon tölti mindennapjait, és a kanapén érzi a legjobban magát. Családfőként úgy hiszi, hogy ő viseli a kalapot a családban, de igazából Anya az igazi főnök és kenyérkereső a családban, a tökéletes anya mintaképe, leszámítva az „aprócska” dühkitöréseit. Anais, a kishúg a legokosabb mind közül, de soha senki nem hallgat rá, mert mit tudhat egy négyéves piciny nyuszilányka az életről? Darwin pedig…, nos valaha a család kedvence volt, de aztán lábakat növesztett, így lett a család oszlopos tagja. A sorozat szíve-lelke Gumball, aki a virgonc tizenkét éves gyerekek mindennapjait éli: álmatlan éjszakái vannak, amikor egy robot bújik a bőrébe, pompomlánynak öltözik, vagy mindent megtesz azért, hogy elnyerje szíve választottja, Penny, az agancsos mogyoró kegyeit. Lököttsége határtalan optimizmussal párosul, amelynek köszönhetően szinte állandóan látványos galibákat okoz. De nincs olyan helyzet, amelyet ne tudna megoldani! Azért persze előfordul, hogy csak annyit tanul a leckéből, hogyan csináljon még nagyobb zűrzavart.

Elmore-ban, a hétköznapi amerikai városkában vicces és egyedi karakterek élnek: például Gumball és Darwin osztálytársa, Tina, a dinoszaurusz, az iskola verekedős diákja; Carrie, a depressziós emós szellemlány; Banán Joe, a butuska fazon, aki mindenkit kinevet és nem fér a héjába; Csimpilla tanárnő, aki már évezredek óta keseríti a másodikosok életét és Brown igazgató, a bundás meztelen csiga, aki fülig szerelmes Csimpilla tanárnőbe.

A 2D és 3D animációt élő képekkel ötvöző 36 x 11 perces epizódokat Ben Bocquelet és a BAFTA-díjas Mic Graves rendező neve fémjelzi. A sorozat novembertől 166 országban – többek között Magyarországon is – látható a Cartoon Network műsorán.

Más animációs sorozatoktól eltérően a karaktereknek gyerekek kölcsönzik a hangjukat. Részben a gyerekszínészek hangjának köszönhető, hogy olyan elbűvölőek és eredetiek a sorozat karakterei.

Műsorrend

 

*Az új epizódok november 8-tól keddenként 17.15 órakor láthatók*

1–10. epizód

November 8-től minden kedden 17.15 órakor

 2011. évi Annecy-díj

A Gumball csodálatos világa 2011. június 13-án elnyerte a legjobb televíziós produkciónak járó Cristal-díjat a londoni Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon.

Forrás: Turner Broadcasting System Ltd.