A Magyar Képregény Szövetség év végi szokásos, nagyszabású képregényes összeröffenésre invitálja a rajongókat, érdeklődőket, családokat december 11.-én a Millenárison! Új képregényes megjelenések, egész napos szórakoztató, szakmai és gyermekprogramok várnak 10-től 18 óráig a Fogadóban!

helyszín: Millenáris Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

időpont: 2011. december 11. vasárnap, 10-18 óráig

jegyár: 200 Ft

A Magyar Képregény Szövetség év végi szokásos, nagyszabású képregényes kiállítása és vására, a Hungarocomix idén minden eddiginél színesebb programokkal várja az érdeklődőket; 5 helyszínen zajlanak majd a programok, és 2 kiállítás is megtekinthető lesz a nap folyamán.

Miután mindenki bevásárolt a legújabb hazai és külföldi képregényes újdonságokból, és persze beszerezte az idei év hazai képregényes szenzációját a Képregény Akadémia „Pinkhell” című magazinjának legújabb, 8. számát, elmerülhet a programok sűrűjében.

A nap folyamán kiderül, ki lesz az év valódi magyar szuperhőse, lesz képregénycsata, tiszteletét teszi a rendezvényen a Besenyő család, de lesznek konzoljátékok és filmvetítés is.

Akiket komolyabban érdekel a képregény, ők számos szakmai programon vehetnek részt; izgalmas előadásokat hallgathatnak az amerikai DC kiadóról, a képregényekben Szuperhősként megjelenő Jézusról, a gyűjtők számára legértékesebb képregényekről. A Hungarocomixon sor kerül az első hazai képregényes csúcstalálkozóra is!

Akik rajzolással ütnék el az időt, vagy tanulnának a legismertebb magyar képregényrajzolóktól, őket egész napos műhelymunkára várja a Magyar Képregény Akadémia és a 5 Panels képregényiskolája.

A legkisebbek sem unatkoznak majd a Hungarocomixon; délelőtt a Vitéz László bábelőadást élvezhetik, a Csodaceruza gyermeksarokban pedig egész nap várjuk játékos foglalkozásokra a kicsiket. A szervezők arra bíztatják a gyermek és felnőtt látogatókat egyaránt, hogy jelmezben érkezzenek, kedvenc vagy általuk kitalált szuperhősüknek öltözve, így ingyenes a belépés, és még értékes ajándékokat is nyerhetnek!

Szórakoztató programok:

  • Jelmezbemutató és verseny

Öltözz be, gyere be ingyen, nyerj ajándékokat!

  • Képregénycsata

Látványos, izgalmas küzdelem, melyben képregényrajzolók vívnak ádáz harcot a közönség bevonásával.

  • Ki lesz az év valódi magyar szuperhőse?

Részletek hamarosan…

  • Besenyő család képregény

Beszélgetés a L’art Pour L’art társulat tagjaival és róluk készült képregény rajzolójával

  • Konzoljátékok, film és rajzfilmvetítések

 Szakmai programok:

  • Pinkhell #8 és további újdonságok bemutatója

  • Magyar Képregényes Csúcstalálkozó

Részletek hamarosan…

  • A legértékesebb képregények

Kovács Milán gyűjtő előadása

  • DC Relaunch

Részletek hamarosan

  • Jézus szuperhős? – bibliai történetek képregényben

Tálosi András előadása

Képregényiskola:

  • Comic Jam

Örömrajzolás a Magyar Képregény Akadémia tagjaival

  • 5 Panels alkotócsoport – nyílt gyakorlat

  • Hogyan írjunk képregényt?

Gyermekprogramok:

  • Vitéz László bábelőadás

  • A Csodaceruza gyermekprogramjai

A Csodaceruza gyermeksarokban:
10.00–11.00 Nyomdázzunk: képregényfigurák készítése nyomdatechnikával
11.00–12.00  Vendégünk Nagy Dia illusztrátor, aki papírállatkákat készít a gyerekekkel
12.00–15.00 Karácsonyra készülünk: díszek készítése Wittmann Ildikóval
15.00–16.00 Vendégünk Pásztohy Panka illusztrátor, képregényrajzoló
16.00–18.00 Nyomdázzunk: képregényfigurák készítése nyomdatechnikával

További programok, részletes bontás hamarosan…

Kiállítások:

  • Képregényes szupersztárok

A Hungarocomix napján egy különleges kiállítás is megtekinthető lesz a Millenáris Fogadó galériáján, „Képregényes szupersztárok” címmel. A Képregény Szövetség egyik tagjának rendkívül értékes gyűjteményében gyönyörködhetnek a látogatók, mely olyan külföldi, a legnívósabb képregényes díjakkal elhalmozott szupersztárok eredeti rajzait tartalmazza, mint a legendás Bob Kane (Batman megalkotója), Tim Sale, Yanick Paquette, Frank Quitley, Dave Gibbons, Doug Mahnke, Dave McKean, akik a leghíresebb karaktereket rajzolták, Batmantől a Watchmen szereplőin át az X-men hőseiig. Figyelem, a rendkívüli gyűjtemény csak egyetlen napig lesz megtekinthető!

  • Báblesen

A 25 éves kecskeméti Ciróka Bábszínház kiállítása

Részletes programbontás hamarosan a www.kepregeny.info/hungarocomix2011 weboldalon.

Versenykiírások:

  • Rajzverseny

„Ágoston, a Te Nukleáris baromfid”: Rajzold le Ágostont, amint éppen megment valakit, vagy csak épp az Űrhajójában ücsörög. Hozd el a rajzod másolatát, és add le a Workshop helyszínén az ügyeletes rajzolóinknak, neved és címed feltüntetésével! A legjobb rajzokat feltöltjük Facebook oldalunkra és képregénycsomaggal díjazzuk!

  • Képregényes cosplay

Öltözz be, gyere be ingyen, nyerj ajándékokat! Öltözz be valamelyik kedvenc képregény vagy mangahősödnek, de viselhetsz eredeti jelmezt is! Nevezés 10:30-tól az információs pultnál, 14 év alatti és 14 év feletti kategóriákban, a jelmezek bemutatására pedig 12 órától kerül sor a Nagyszínpadon.

  • Konzolverseny

12 és 16 órától egy órás Konzolverseny, helyben nevezéssel, fél órával a gigászi küzdelem előtt a hostesseknél. További infók hamarosan…

 További infók hamarosan weboldalunkon ( www.kepregeny.info ), a blogon (kepregeny.blog.hu) és a Facebookon (facebook.com/kepregenyszovetseg)!