Események Programok

A Diótörő és az Egérkirály az Átriumban

Az Átriumban február 15-én, 15 órától tekinthető meg a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közös produkciója, az E.T.A. Hoffmann klasszikus meséjéből, Csajkovszkij zenéjével készült A Diótörő és az Egérkirály című táncos-zenés darab gyerekeknek.

Az ajánlóból:

“Mese-tánc-játék

Mese – Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is?

Tánc – A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja.

Játék – Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint.

Az eredeti Csajkovszkij zenéjét és E. T. A. Hoffmann meséjét a Közép-Európa Táncszínház és az Átrium Film-Színház közösen dolgozza fel. Az összetartozás öröme és nehézsége, az emlékezés csalafintasága és a játék feszültsége a meghatározója az előadásnak, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A négy művészeti terület egy kétrészes produkcióban válik mesévé.”

Rendező: Magács László

Koreográfus: Kun Attila

Díszlet-jelmez: Béres Móni, Boda Gyöngyvér

Dramaturg: Lőrincz Ágnes

Közreműködők: Téri Sándor színművész, Závory Andrea színművésznő, Horváth Adrienn (Fülöp Viktor- ösztöndíj), Palcsó Nóra, Ivanov Gábor, Frigy Ádám, Hargitai Mariann, Jakab Zsanett,Mádi László, Kovács Péter, Stetina Szonja – tánc

Az előadás időtartama: szünet nélkül kb. 1 óra

Jegyárak: 1500, 2000, 2500 Ft

Családi kedvezmény: Családi jegy: 3000 Ft (1 felnőtt + 2 gyermek) és az azt kiegészítő gyermekjegy 14 éves korig minden további gyermeknek: 1000 Ft.

A darabról előzetes és további információ az Átrium Filmszínház honlapján tekinthető meg .

Comments are closed.

Powered by: Wordpress