Filmszínházak

Két év múlva kerül a mozikba a Harry Potter-könyvek legendás állatairól szóló film

Újabb filmet kapnak a Harry Potter-rajongók: a Warner Bros. bejelentette, hogy 2016 novemberében mutatják be a J. K. Rowling Legendás állatok és megfigyelésük című kötetéből készülő első produkciót.

legendas

A Warner tavaly ősszel beszélt arról, hogy a Harry Potter-regényfolyamhoz csatlakozó sorozatot tervez, amelynek alapja a Roxfort varázslóiskola egyik tankönyve, a Legendás állatok és megfigyelésük című kötet lesz. Márciusban aztán az is kiderült, hogy A hobbit-filmek sikere nyomán a Warnernél is trilógia készül – ismertette a Variety.com.
A filmes portál hozzáfűzte, hogy a Warner főnöke, Kevin Tsujihara győzte meg Rowlingot arról, hogy egyezzen bele az általa írt, és először 2001-ben kiadott roxfortos tankönyv filmes adaptálásába.
A stúdió a vállalkozáshoz egyelőre még a producert, a rendezőt és a színészeket sem választotta ki. A film egyébként hetven évvel a Harry Potter-történet előtt játszódik, és Newt Scamanderről, a tankönyv kitalált szerzőjéről szól.
A nyolc Harry Potter-film 2001. és 2011 között 7,7 milliárd dolláros jegybevételt hozott a stúdiónak. A kasszasiker-széria négy epizódja szintén novemberben debütált a mozikban.

(http://variety.com/2014/film/news/j-k-rowlings-harry-potter-spinoff-fantastic-beasts-will-be-trilogy-1201150069/#)

(MTI)

Comments are closed.

Powered by: Wordpress