Hírek Külföld Pályázatok Programok

Pályázati felhívás: Illustrators’ Exhibition 2015. Bologna

03e8e3195d649b772fc59cff369bc982

 

Minden évben a bolognai gyermekkönyvvásárral együtt rendezik meg az illusztrátorok kiállítását (Illustrators’ Exhibition), amely az illusztrációs szakma egyik legértékesebb rendezvénye.

A bolognai könyvvásár a gyermekkönyvek egyik legfontosabb nemzetközi eseménye, és kiváló alkalmat nyújt arra, hogy az illusztrátorok és a kiadók találkozhassanak egymással. A kiállítás anyagából szerkesztett évkönyv (Annual) pedig a világ minden pontjára eljut, azért, hogy a résztvevő alkotókat minél szélesebb körben megismerjék.

Emellett minden kiválasztott fiatal (35 év alatti életkorú) illusztrátor pályázhat a bolognai könyvvásár SM Fundación Nemzetközi Illusztrációs Díjra (Bologna Children’s Book Fair – SM Fundación International Award for Illustration). A 2009-ben alapított, és minden évben kiosztott díj célja, hogy támogassa és népszerűsítse a fiatal tehetséges alkotókat és 30.000 dollár pénzdíjjal is jár. Részletek a díjról itt.

Azok a 30 év alatti illusztrátorok, akiknek a pályaművei szerepelnek a 2015-ös kiállítás anyagában, de még nem jelent meg könyvük, lehetőségük van arra, hogy megnyerjenek egy ARS IN FABULA-ösztöndíjat, amelyet a fabbricadelleFavole, a maceratai Szépművészeti Akadémia hozott létre. Az Akadémia fő tevékenysége, hogy felsőfokú képzést nyújtson és népszerűsítse a gyermekirodalmat, a bolognai gyermekkönyvvásárral együttműködve.
Bővebb információk erről itt.

A kiállításról a szabályokról én a nevezés feltételeiről a könyvvásár weboldalán további információk találhatók. Jelentkezési határidő: 2014. november 21.

Az illusztrátorok kiállítására történő nevezés ingyenes és minden pályázó számára belépést biztosít a könyvvásárra. Azok az illusztrátorok, akik nem pályáznak, az Exhibition Show Office emailcímén (illustratori@bolognafiere.it) igényelhetnek csökkentett árú belépőjegyet 2015. február 20-ig.
Azok a pályamunkák, amelyeket nem állítanak ki, 2015 február hónapban, a zsűri válogatása után egyből vissza lesznek küldve a pályázóknak.

 

(Forrás: Pálfi György, www.bolognafiere.it)

Comments are closed.

Powered by: Wordpress