Animáció Hírek

Hat animációs film elkészültét támogatják a Macskássy-pályázat első fordulójában

másváros

Mészely Ilka illusztrációja Magyari Andrea Átjáró Másvárosba című könyvéhez készült

,,A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által működtetett Magyar Média Mecenatúra programnak köszönhetően 57,1 millió forint támogatásban részesül hat animációs produkció.

Klingl Béla A kozmosz nagykövetei című munkája két kóbor kutyáról szól majd, „akik” első földlakóként találkoznak egy idegen civilizáció képviselőivel.

A Nagy Márton, Hermán Árpád és Kovács Márton által jegyzett Az égigérő fa című film Nimród, a táltostanonc kalandjait meséli el a különös növénnyel.

Jankovics Marcell Az Árpádok emlékezete sorozatát folytatja III. Béla életének feldolgozásával, az egyetlen királyunkéval, akinek az idejében nem tört ellenség az országba.

Gelley Bálint Farkas Átjáró Másvárosba című alkotása Magyari Andrea azonos című könyve alapján készül, melyben a kilencéves Kázmérhoz egy nap cserépkályhán keresztül küldönc érkezik egy másik világból.

Dell’Edera Dávid Balkon című animációja a nyári délidőben egy panelnegyedre leereszkedő csendet mutatja meg művészi eszközökkel.

Richly Zsolt Lackfi János által szövegezett, Luther Márton élete című sorozatának 5., Minden eladó című epizódja is kapott támogatást, amely a búcsúcédulák árusításáról szól; a 12 részesre tervezett sorozat a reformáció 500., jövőre esedékes évfordulója alkalmából készül.

A grémium az animációs filmeket támogató pályázatain 2011 óta 84 alkotást finanszírozott több mint 880 millió forint értékben”, olvasható az NMHH hírei között.

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress