Bábszínházak Hírek

Új bemutató a Vaskakasban

rezhegyek jo

A győri Vaskakas Bábszínház új darabját A Rézhegyek királynője címmel november 29-én délelőtt 11 órától mutatják be .

„ Aztán Sztyepan és Nasztya történetét hallotta-e már valaki? Úgy, ahogy Petyka bácsi meséli? Nem? A Rézhegyek lábánál esett ez a furcsa eset, már amennyiben furcsának találja valaki, hogy a hegy gyomrának kincsei énekeltek, mikor az éj leszállt és a Rézhegyek csodálatos királynője még az emberek között járt. És bizony törődött is velük. Főként a szerelmesekkel, akik oly gyámoltalanok tudnak lenni, pláne, ha még az ég is egymásnak szánta őket. De hogy jön ez Sztyepanhoz és Nasztyához? Na, azt csak Petyka bácsi tudja. És ez a mese” – olvashatjuk az ajánlóban. A bábdarab Pavel Bazsov uráli népmesegyűjteményén alapul , és különlegessége, hogy szöveg nélkül játsszák, zenei kísérettel.

A darabot játsszák: Bora Levente, Gergely Rozália, Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Törőcsik Eszter, Vitányi-Juhász István.

Az előadás dramaturgja Jeli Viktória, a zeneszerző Melis László. A bábokat és a látványt Michac Gábor tervezte, a rendező Bercsényi Péter.  Vele a Vaskakas Színház oldalán interjút is lehet olvasni a munkáról, ahol többek között elárulja:  „Ha azt mondják, békebeli vagy nosztalgikus előadás A Rézhegyek királynője, azt is vállalom”.

Az eddigiek alapján mindenképpen különleges, letisztult, kiforrott előadásra számíthatunk, amiért érdemes lesz ellátogatni a Vaskakasba.

 

 

 

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress